You are here
Home > Kolumne > PROSTE DUŠE: 5G pa nek ide u sve u finu

PROSTE DUŠE: 5G pa nek ide u sve u finu

Al smo ga sad nadrapali! Kažu stiže 5G mreža. Ma već je stigla. Prije ili kasnije koji mjesec, je li to važno?! Pa nećeš kao pećinski čovjek čekati da prođe 24 godine od izuma crno-bijelih do u boji televizora.

Danas izumi se izumljuju cak – cak. Dok trepneš već izmislili nešto. Tolika je navala na tehnologije i umjetne inteligencije da je već malo dosadnjikavo i nepopraćeno.

E pa zato sad, lipi moji, uživajte u zadnjim prizorima svijeta kojeg znate. Mada i njega niste stigli natenane upoznati koliko se tog zadnjih desetljeća odvrtilo.

Taman mislim da sam k’o fol stigla sve te soficistirane uređaje i njihove bombardirajuće softvere. Taman se nafuram da kao nešto znam, a ekipa već dobrano odmakla sa futurom i miješanjem po našim intimama.

Zašto mislim da smo nadrapali i neka uživamo u zadnjim trzajima društva kojeg znamo? Sad kad navali: auto što samo vozi, pa leteći auti, pa kućni hologrami, pa operacije preko interneta, pa lakše hakiranje, pa totalna kontrola…pa te budućnost zgazi!

Nije meni to sad ni žao niti me strah. Samo prelazimo sve brže i brže u nove visine. Valjda nećemo tresnuti pa urušimo sve sa sobom.

Zaustaviti sad razvoj koji se zahuktao je nemoguće. Drugo je moralno pitanje je li nam to stvarno treba. Može li okrenuti na dobro obzirom da su moć i novac stari pokretači “pošto – poto” tržišnog i inog razvoja.

Imam osjećaj da sve što uprskasmo poput zagađenja, gladi, nejednakosti i tako dalje, sada moramo izvlačiti prebrzim razvojem koji će nam omogućiti 5-geguša.

Nemam pojma je li štetna po ljudsko zdravlje. Internet koji plovi njenim mrežama pruža svakakve informacije. Neki kažu sve će nas satrati, a drugi vele stiže lakše doba.

Nećemo ovaj puta morati dugo čekati Godota. Kažem ti. Dobro se osvrni oko sebe i iskoristi ovaj maleni predah između pokusa i totalne rasprostranjenosti 5G mreže.

Na svoja zaostala borbena oruđa poput motika i vila natakari kakvu antenu iz kućne izrade. Nakači se ilegalno na nove valove. Ne daj sebe i opanke.

Zasuci rukave, naćuli uši, uključi vijuge…The Show je počeo!

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top