You are here
Home > Društvo > Poletjeli za Njemačku, greškom sletjeli u Škotsku

Poletjeli za Njemačku, greškom sletjeli u Škotsku

Avijacija nije sektor u kome su dopuštene greške, pogotovo ne one veće jer bi posljedice mogle biti fatalne. Avioni lete po strogom rasporedu po strogo propisanim putanjama. Svako skretanje s kursa dogovara se s kontrolnim tornjem. Točno se zna tko šta radi i zašto to radi.

Međutim, koliko god se trudili, ljudi uvijek tu i tamo naprave neku grešku. Upravo se to dogodilo nesretnim putnicima British Airwaysa. Na sreću rezultati greške su više smiješni nego tragični.

Avion British Airwaysa po redu vožnje poletio je iz Londona za Düsseldorf. Umjesto na istok, pilot je avion usmjerio na sjever. Problem nije primijećen sve dok avion nije sletio u Edinburg, u Škotskoj.

Kada se posada zahvalila putnicima i poželjela im dobrodošlicu u Edinburg, putnici su ostali u čudu. Jedan od putnika upitao je stjuardesu da li se oni to zafrkavaju s njima. Prema svjedočenju jednog od putnika, pilot je nakon toga došao do putnika i zatražio da podignu ruku oni koji su očekivali da slete u Njemačku. Kada su svi putnici podigli ruke, posada aviona ostala je u šoku.

Najčudnije je što niko zapravo ne zna kako je točno došlo do ovoga. Ne dešava se svaki dan da avioni potpuno uredno slijeću na pogrešne aerodrome.

British Airways je u priopćenju medijima prebacio krivnju na WDL Aviation, njemačku kompaniju koja je zakupila let. Navodno je pilot samo slijedio uputstva od strane WDL Aviationa. Neko u administraciji je pogrešno upisao destinaciju leta.

Nakon neplaniranog slijetanja u Edinburg putnici su postali nervozni. Ispred toaleta u avionu formirali su se redovi, a nestalo je i grickalica. Niko nije očekivao tako dug put.

Nakon dodatna 2 i pol sata čekanja u Edinburgu, avion je ponovo poletio, ovoga puta stvarno za Düsseldorf. Jedan od putnika, Son Tran, preko twittera se obratio British Airwaysu: „Iako je interesantan koncept, ne vjerujem da se neko od putnika stvarno prijavio na ovu misterioznu putujuću lutriju“.

Na kraju su putnici osim bonus putovanja u Edinburg dobili i nadoknadu od 250 eura zbog kašnjenja leta jer su na konačnu destinaciju stigli sa 5 sati i 20 minuta zakašnjenja. British Airways pokrenuo je istragu oko cijelog slučaja.

 

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top