You are here
Home > Priroda > Spašavali psa, spasili vuka

Spašavali psa, spasili vuka

Spasiti psa iz zaleđene rijeke svakako je čin vrijedan divljenja. I životinja, kao i čovjek, zaslužuje našu pomoć i saosjećanje, pogotovo kad je u smrtnoj opasnosti.

Takvi humani motivi potakli su estonske radnike da izvuku preplašenu životinju iz smrznute rijeke. Radnici su radili na brani Sindi na rijeci Parnu kada su spazili životinju zarobljenu u ledu i vodi.

Bili su ubijeđeni da je u rijeci pas. Nakon što su probili put kroz led, radnici su životinju uvukli u čamac, i zatim u auto kako bi je prebacili do najbliže veterinarske stanice. Jedan od radnika, Rando Kartsepp kasnije je za medije izjavio kako je životinja bila mirna i pitoma:

„Morali smo ga nositi uz obalu. Bio je težak. Mirno je spavao na mojim nogama. Kada smo ga rastegli, samo je podigao glavu.“

Nakon što je životinja stigla u veterinarsku stanicu, veterinarima je bilo čudno što je „pas“ tako velik. Međutim, tek je lokalni lovac, dobro upoznat sa divljim životinjama, shvatio o čemu se zapravo radi.

Umjesto psa, radnici su iz rijeke spasili mladog muškog vuka, starog oko godinu dana. Estonska unija za zaštitu životinja smatra da je vuk imao nizak pritisak zbog smrzavanja što ga je umirilo i spasilo radnike od ozljeda.

Nakon što su shvatili da se ne radi o psu, veterinari su vuka hitno zatvorili u kavez, za slučaj da ne bude tako pitom kad se oporavi. Životinja se jako brzo oporavila. Veterinari su vuka pregledali, označili sa GPS-om kako bi ga mogli pratiti u divljini te su ga oslobodili.

Na sreću, sve je završilo dobro i za radnike i za vuka.

Foto: Spašeni vuk u veterinarskoj stanici. Izvor: BBC

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top