You are here
Home > Društvo > Britanski supermarket prodaje „Ništa“ kao poklon

Britanski supermarket prodaje „Ništa“ kao poklon

Koliko puta smo na pitanje „Šta želiš da ti kupim za…“ dobili odgovor: „Ništa“. Sada je „Ništa“ konačno postalo dostupno na policama britanskog lanca supermarketa Poundland.

Ovaj lanac supermarketa ponudio je kupcima doslovno „Ništa“, upakovano u prigodno pakovanje u obliku srca. Radi se o namjenskoj seriji poklona za valentinovo.

Cijena „Ničega“ je 1 funta, a proizvod je ukrašen i natpisom „Točno ono što si tražio/la“ i „Manje je više“.

Kupci su reagirali različito. Dok je nekima „Ništa“ bio urnebesno smiješan poklon ili čak prilika za uvredu, drugima se nije svidjelo.

Grupe za zaštitu okoliša upozorile su da Poundland bespotrebno stvara smeće i pridonosi problemu koji planeta ima s plastikom. Naime, „Ništa“ je upakovanu u plastičnu ambalažu u obliku srca.

Poundland se branio izjavom da se radi o „malo zabave“ ali nije rekao može li se „Ništa“ reciklirati.

Sian Sutherland, pokretač kampanje za borbu protiv plastike „A Plastic Planet“ (Plastični planet) izjavio je:

„Kako Poundland uopće može misliti da je ovo OK? Ovaj proizvod dizajniran je da ide pravo u smeće, ali će trajati 500 godina. Ovo je simbol svega pogrešnog u našem pogledu na svijet. Ponašamo se prema našem prelijepom planetu kao da je za jednokratnu upotrebu, a zapravo je sve što imamo“

Mnoštvo kupaca primijetilo je ovaj problem. Jedan od komentara bio je i taj da se radi o „Jeftinom smijehu od 30 sekundi koji će na kraju završiti na smetlištu sljedećih 1000 godina“.

Među britanskim kupcima visoko je podignuta svijest o opasnostima koje predstavljaju plastika i zagađivanje okoliša. Kako bi kod nas kupci reagirali na upakovanu „Šarenu lažu što hoda po zidu“, za sad ne znamo.

Nije isključeno da neko ponudi na tržištu i takav proizvod.

Foto: Ništa. Izvor: The Independent

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top