You are here
Home > Politika > Evropa > Batman sljedeći premijer Velike Britanije?

Batman sljedeći premijer Velike Britanije?

Velika Britanija trenutno se nalazi u teškoj političkoj krizi. Premijerka Theresa May izgubila je u parlamentu ključno glasanje o Brexitu. Naime, Britanski parlament odbio je podržati sporazum o izlasku iz Europske Unije koji je vlada Therese May pregovarala dvije godine.

Odmah nakon glasanja o sporazumu, uslijedilo je i glasanje o povjerenju vladi koje je premijerka May preživjela. Svakako se radilo o burnoj noći. Zastupnici su bili umorni i na rubu živaca, a isto je izgleda bio slučaj i s novinarima koji su pratili sjednicu parlamenta.

Umorni novinari BBC-a napravili su urnebesno zabavnu grešku tokom prijenosa ove sudbonosne sjednice parlamenta. Za vrijeme strastvenog govora zastupnika Konzervativne stranke Michaela Govea BBC novinari pogrešno su titlovali ključni dio govora.

Tako je BBC prenio sljedeće riječi: „Nema šanse da ova zemlja ikada dozvoli da Batman bude naš sljedeći premijer“.

Gove je zapravo rekao „that man“ (taj čovjek), misleći na čelnika opozicije Jeremya Corbyna, predsjednika Laburističke (radničke) stranke. Međutim, naciji opterećenoj politikom greška BBC-a je dobro došla za zabavu.

Twitter je odmah postao mjesto za zafrkanciju. Svakako jedan od najzanimljivijih giffova je onaj u kome Batman govori: „I nisam baš čovjek iz naroda“. Tako je Batman i protiv svoje volje, makar nakratko, postao dio političkog života Velike Britanije.

Foto: Rasprava u Parlamentu. Izvor: Daily Express

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top