You are here
Home > Društvo > Pismo s kartom umjesto adrese ipak stiglo na odredište

Pismo s kartom umjesto adrese ipak stiglo na odredište

Pošta je obično u stanju ispraviti sitnije greške na adresi pisma ili pošiljke. Ako je napisan pogrešan broj ulice ili ime grada ima grešku u jednom slovu, poštar će obično uspjeti dostaviti pismo.

Međutim, ako adrese uopće nema, pa čak ni imena primaoca, male su šanse da će pismo ikada stići na adresu. Još su manje šanse da pismo stigne ako je umjesto adrese rukom nacrtana karta.

Ipak, Island nije obična država. U ovoj državi živi tek nešto više od 350,000 ljudi što je manje od stanovništva gradova poput Zagreba, Novog Sada ili Sarajeva. Budući da ih je malo Islanđani se uglavnom poznaju. Pogotovo komšije.

Ni poštaru se nije teško snaći u državi s ovako malo stanovnika. Nedavno je poštar u zapadnom Islandu dobio jako neobičan zadatak. Naime, do njegove pošte stiglo je pismo s adresom „Farma konja sa islansko/danskim parom, troje djece i mnogo ovaca“.

Za slučaj da postoji još takvih farmi, pošiljatelj je dodao i opis  „Dankinja radi u supermakerketu u Búðardaluru“.

Da bi poštar bio potpuno siguran, pošiljatelj je na pismu rukom nacrtao i kartu adrese na koju pismo treba biti dostavljeno. Prema lokalnim islandskim medijima, pismo je poslala grupa turista iz glavnog grada Reykjavika koji su posjetili farmu.

Farma privlači manji broj turista kao „mini zoo“ gdje se posjetitelji mogu družiti sa konjima, kozama, ovcama, svinjama i drugim životinjama. Budući da nisu znali adresu, turisti su pismo zahvale domaćinima adresirali kako su najbolje znali:

“Zemlja: Island

Grad: Búðardalur

Ime: Farma konja sa islandsko/danskim parom, troje djece i mnogo ovaca!

Dankinja radi u supermarketu

Hvala vam”

Pismo je ipak stiglo i pokazalo da je na Islandu svašta moguće. Kod nas pismo sa nacrtanom kartom umjesto imena primaoca i broja ulice sigurno ne bi daleko stiglo.

Foto: Pismo s kartom Izvor: My modern met

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top