You are here
Home > Politika > Doktorica otpuštena nakon što je izjavila da bi Jevrejima namjerno dala pogrešne lijekove

Doktorica otpuštena nakon što je izjavila da bi Jevrejima namjerno dala pogrešne lijekove

Loš odnos doktora prema pacijentima i nije tako rijetka pojava, pogotovo ne kod nas. Međutim, slučaj iz Sjedinjenih Američkih Država prevazilazi i najgora očekivanja. Ne događa se često da se doktori javno hvale kako bi namjerno otrovali pacijente.

Doktorica Laura Kollab sa Cleveland klinike godinama je bila poznata kao teški anti-semist. Na društvenim mrežama uspoređivala je Jevreje sa psima i izjavljivala kako je holokaust „preuveličan“.

Osim toga, pisala je kako krivi „Izrael za sve loše što se ikad dogodi“ te da će „Allah uništiti Izrael“. Kollab, inače stara 27 godina, godinama je objavljivala takve komentare.

Međutim, godine su i trebale da vijesti o tome dođu do medija. Kada je uprava klinike saznala za objavu iz 2012. godine, odmah je otpustila Lauru Kollab nakon samo tri mjeseca rada.

Naime, Kollab je 2012. na twitteru napisala kako bi „namjerno dala pogrešne lijekove Jevrejima“. Poruku je otkrio portal Canary Mission koji javno prokazuje anti-semitsko i anti-izraelsko ponašanje među profesionalcima.

Laura Kollab ubrzo je obrisala naloge sa twittera i LinkedIna, ali joj to nije pomoglo. Radikalni politički stavovi i pozivanja na ubojstva pacijenata svakako nisu nešto što se uklapa sa doktorskim poslom.

Klinika se ogradila od ponašanja svoje bivše zaposlenice priopćenjem u kome ističe da se ni u kom slučaju ne radi o službenim stavovima Cleveland klinike.

Iako je karijera u Cleveland klinici za Lauru Kollab ekspresno završila, njena medicinska dozvola nije ukinuta i traje do 2021. godine. Da li će je neka klinika htjeti zaposliti ostaje da se vidi.

Foto: Laura Kollab Izvor: Faithnews

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top