You are here
Home > Priroda > Piton kao autobus za žabe

Piton kao autobus za žabe

Australija je što se tiče životinjskog svijeta jedan od najneobičnijih kontinenata. Izoliranost od ostatka planete stvorila je u Australiji neke od najneobičnijih životinjskih vrsta na Zemlji. Otrovne životinje, veliki pauci, sisavci koji nose jaja, tobolčari, ptice koje ne lete su samo neke od zanimljivih vrsta.

Međutim, nedavno zabilježen slučaj svakako predstavlja nešto do sad neviđeno i neočekivano. Nakon poplava za Novu godinu u sjeverozapadnoj Australiji, Paul Mock uslikao je krajnje neobičnu fotografiju.

Naime, Mock je uslikao 10 žaba nakačenih na leđa pitona. Žabe su najvjerojatnije pokušavale pobjeći od polava. Piton im je poslužio kao autobus.

Piton Monty i žabe

Gospodin Mock poslao je sliku bratu, koji ju je okačio na internet. Slika je ubrzo postala popularna, a mnoštvo korisnika počelo je zbijati šale uspoređujući sliku sa javnim prijevozom.

U razgovoru za BBC gospodin Mock objasnio je kako je uslikao sliku nakon nevremena koje je izlilo 7 cm kiše po metru kvadratnom za sat vremena: „Izašao sam do jezera koje je izlilo. Tisuće žaba su pokušavale pobjeći. I onda sam vidio Montya, našeg lokalnog pitona, sa mnoštvom autostopera na leđima“.

Zmija duža od 3,5 metara redovan je posjetitelj imanja gospodina Mocka. Kako sam Mock kaže: „Monty nam je dobro poznat. Mota se oko našeg jezera i plaši moju ženu kad kača veš“.

Monty je bio dovoljno iskusan da ne pokuša pojesti žabe. Naime, radi se o smrtonosno otrovnoj vrsti koja bi sigurno bila kobna za jadnog Montya. Biolog Jodi Rowley na twitteru je ponudio još jedno objašnjenje.

Rowley smatra da namjera žaba možda i nije bila tako naivna. Prema njegovim riječima, moguće je da su žabe silovale bespomoćnog Montya.

Foto: Monty i žabe. Izvor: Twitter

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top