You are here
Home > Kolumne > Ličnost godine: Damir Nikšić

Ličnost godine: Damir Nikšić

Ličnost godine: Damir Nikšić – Zato što je politiku ponovo učinio zabavnom

Damir Nikšić je komičar sa adresom u Sarajevu. Godinama je popularan kao youtube i facebook ličnost. Svojim smiješnim, ali realnim video javljanjima i statusima uvijek se dotiče stvarnih problema.

Često kroz šalu jasnije kaže ono što mnogi ozbiljno namjerno ne žele reći ili ne smiju reći. O tome koliko je Damir Nikšić potreban zajedno sa svojim komentarima govori i njegov izborni rezultat.

Naime, Nikšić se kandidirao na listi SDP-a BiH za Skupštinu Kantona Sarajevo. Među rijetkim kandidatima je skupio više od 20% glasova na listi koliko je bilo potrebno da se pomakne više na listi i uđe u Skupštinu kantona.

Nakon ko zna koliko godina, u poliitčkom životu ponovo imamo nekoga ko nije dosadan. Damir Nikšić, iako komičar, ozbiljniji je političar od većine onih koji glume ozbiljnost. Način na koji on razobliči i prokaže stvari kojima smo okruženi jasniji je od svakog dnevnika i svake dnevne novine.

Kada je Damir Nikšić obećao da će ukoliko bude izabran povećati inteligenciju nakon izbora, njegovo obećanje bilo je realnije od obećanih pola milijuna radnih mjesta, stotina kilometara autoputa ili minimalne plaće od 800 KM.

Zbog svega toga, zaslužio je titulu ličnosti godine.

Foto: Plakat Damira Nikšića. Izvor: Dnevnik.ba

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top