You are here
Home > Priroda > Krivolovac na jelene za kaznu godinu dana mora gledati Bambija

Krivolovac na jelene za kaznu godinu dana mora gledati Bambija

Krivolov je jedna od najvećih prijetnji očuvanju ugroženih vrsta. Krivolovci i lovci su širom svijeta istrijebili mnoge vrste životinja i to često zbog beskorisnih artifekata poput kljova, rogova ili krzna koja koriste samo za ukrase.

Iako je i sam lov štetan budući da lovci ubijaju najveće životinje, dakle one koje bi se najvjerojatnije razmnožavale, krivolov je još štetniji budući da se životinje ubijaju bez kontrole. Dok predatori ubijaju slabe, spore, bolesne i manje životinje, lovci ubijaju one najveće i najsposobnije.

Američki krivolovac David Berry jedan je od mnogih koji su lovili bez dozvole. Nakon što je uhvaćen zbog krivolova na jelene, Berry je osuđen na godinu dana zatvora. Međutim, sud u Missouriju smislio je još jednu krajnje neobičnu kaznu.

Naime, sud je osudio Davida Berrya da za vrijeme trajanja zatvorske kazne svakog mjeseca po jednom mora gledati crtani film Bambi, čuven po tragičnoj sceni u kojoj lovci ubijaju bambijevu mamu.

Povod za ovu dodatnu kaznu bio je broj jelena koje je Berry ubio. Radi se o jednom od najvećih slučajeva krivolova u povijesti savezne države Missouri.

Berry je lovio na krajnje brutalan način, čisto zbog trofeja. Jelene je ubijao noću, odsijecao im glave zbog rogova, a tijela ostavljao da propadaju. Nije radio sam. Pomagali su mu otac, dvojica braće i još jedan muškarac.

Uz zatvorsku kaznu i gledanje Bambija, Berryu i pomagačima ukinute su lovačke i ribolovačke dozvole. Također moraju platiti 51,000 dolara kazne.

Gledanje Bambija presudio je sudac Rober George. Ne radi se o prvoj kazni za Berrya koji je u susjednom okrugu Barton osuđen i na 120 dana zatvora zbog nezakonite upotrebe vatrenog oružja.

Gledanje Bambija na ove krivolovce moglo bi ostaviti veći utjecaj od zatvora i novčane kazne. Ukoliko David Barry gledajući Bambija shvati koliku je štetu počinio, vjerojatno zločin neće ponavljati.

Foto: Bambi i mama. Izvor: The Wrap

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top