You are here
Home > Društvo > Čokoladne ulice u njemačkom gradiću

Čokoladne ulice u njemačkom gradiću

Mali njemački gradić Westönnen doživio je nesvakidašnju havariju. Naime, ne događa se često da ulice grada preplavi rijeka čokolade.

Tone i tone tekuće čokolade preplavile su ulice ovog gradića nakon havarije u lokalnoj tvornici čokolade DreiMeister. Došlo je do pucanja jednog od spremnika čokolade i rijeka čokolade potekla je prema gradu.

Vatrogasci uklanjaju čokoladu s ulice

Budući da smo trenutno usred decembra mjeseca, trotoari i ceste su hladni. Kada je tekuća čokolada došla u kontakt sa hladnom podlogom, počela se zgušnjavati te se na kraju stvrdla.

Tako je Westönnen nakratko dobio prave čokoladne ulice. Na veliku žalost sladokusaca, čokolada zbog kontakta sa prljavom podlogom nije bila baš jestiva.

Osim ljubitelja čokolade, ožalostili su se i lokalni vatrogasci koji su dobili zadatak da uklone ovu neobičnu prepreku s ulica grada. Bilo je potrebno 25 vatrogasaca koji su satima lopatama razbijali tvrdu čokoladnu masu. Uz lopate, vatrogasci su koristili i vruću vodu u pokušaju da omekšaju tvrdu čokoladu.

Šef DreiMeistera, gospodin Markus Luckey izjavio je njemačkim novinama Soester Anzeiger da će tvornica ubrzo ponovno biti u pogonu te da se ne radi o većoj šteti. Međutim, da se havarija dogodila bliže Božiću, kada je i potražnja za čokoladom veća „to bi bila katastrofa“ poručio je gospodin Luckey.

Foto: Čokoladne ulice u Westönnenu. Izvor: The Guardian

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top