You are here
Home > Kolumne > PROSTE DUŠE: Adna Šestić

PROSTE DUŠE: Adna Šestić

Večeras sam, po drugi puta, imala čast gledati nastup, jednog prelijepog mladog bića, Adne Šestić i po tko zna koliko dugog vremena pustila suze radosnice. Mlada zvijezda je nastupala u Hrvatskoj verziji emisije Supertalent. Već svojim prvim  nastupom nam je najavila novu vrstu mladosti i čuvara čovjeka. Izvodivši pjesmu poznate kultne dive učinila je od mene nekoga tko prvi puta zadivljeno gleda kako sa neba tiho i nijemo padaju čisto bijele pahulje. Pahulja poput ovih koji večeras siđoše nad grad. Lopovski se ušunjaše preko krovova, zaplesaše sa vitkim uličnim rasvjetama, zastadoše na još neopalom lišću, spustiše se do praznih uličnih umornih trotoara.

Tako i večeras, poslije drugog čistog brilijantnog nastupa, učinilo mi se u jednom trenu, da se i sama Adna spušta sa pahuljama, kao glasnik nade, među nas obične zalutale male zemljane. Iako, rođena puno kasnije od pjesme koju je izabrala izvesti, kao da je zasjenila i najveće morske strahopoštivajuće huke. Nije ona samo predstavila svoj nesumnjivi talent već i sazrijevanje jednih drugih naprednijih budućih ljudi.

Pjesma “Da sam ja netko”, koju tako rijetko više čujem, mi je uvijek izazivala srsi čiste vapeće želje da se riječi pjesme ožive i postanu stvarnost. Vrsta utopije koja tako prirodno zvuči i koju svi silno priželjkujemo.

Adna joj je odjenula još ljepše ruho. Udahnula joj još uzvišeniju dušu. Adna ju nam je ponovno donijela na poklon.

U toku izvođenja sam utihnula u cijelo čulo sluha. Ušla u sferu meditativnog mira. Slušala je, gledala je i neizmjerno uživala. Ni ne primjetih suze, niti primjetih njihovo slijevaje niz nasmiješene usne. Tek kada su me počele umivati, svatih u kojem spokojnom i sretnom stanju se nalazim. U stanju koji mi je prenijela mlada Adna, pružila cijelom svijetu svoju ruku i svoj sjaj.

Suze radosnice se, poput i pomenute pjesme, tako rijetko viđaju. Tako ih se rijetko i pomene, doživi, pusti, dozvoli, poželi. One se ne pojavljuju neiskreno. One čekaju moment ispunjenja dobrote i želje. One su dokaz ljepote i bitnosti nadanja. One su čista ljubav. O njima ćemo, nekom drugom zgodom,  još podrobnije porazgovarati.

Moje, zanemarene, večerašnje suze radosnice dale su mi potvrdu mojih stremljenja i tvrdnji. One obećavaju pomake na bolje i dobru budućnost koju je zasad još teško vidjeti i nazrijeti. Ipak ih neću predati. I hoću i dalje tvrditi pomicanje u boljitak, mada nemam baš razloga hvaliti čovjeka. Blagoslov mojim željama je dala i Adna. Dala mi dokaz o vrijednosti novih generacija i smiraj da imamo kome predati žezlo ratnika svjetlosti.

Bravo Adna! Bravo neki novi klinci!

Foto: Adna Šestić. Izvor: Radio Sarajevo 

 

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top