You are here
Home > Društvo > Da li će ukinuti South Park?

Da li će ukinuti South Park?

South Park je američka animirana serija za odrasle, prvi put emitovana 1997. godine. Bavi se doživljajima četvorice dečaka i njihovih sugrađana, a karakteristična je po grubom jeziku (u početku i vrlo gruboj, „sirovoj“ animaciji) i satiričnom i crnom humoru, koji je često korišćen kako bi se savremeno društvo podvrglo kritici i podsmehu.

Premda je South Park serija sa specifičnim humorom koji osoba ili voli ili ne može da svari (a ponekad ume i da „udari gde boli“, pa i da uvredi), našla je svoje mesto u dokumentarnom filmu Sto najvećih crtanih filmova (i to na visokom, trećem mestu – odmah iza Toma i Džerija i Simpsonovih). Takođe, ova serija je dobila i brojne nagrade – čak četiri Emija i Peabody nagradu.

Međutim, sezona koja se trenutno emituje je najavljivana na Twitteru uz hešteg #CancelSouthPark, pa čak i tokom odjavne špice na kraju svake epizode ogromnim slovima piše #CancelSouthPark. Na mnogo sajtova i foruma se govori o otkazivanju South Parka, ali nigde nema pouzdane informacije da li će do toga zaista doći ili ne.

Činjenica je da se South Park zaista dugo emituje i da autorima možda ponestaje ideja. Neko je čak prokomentarisao da „verovatno ne žele da dožive sudbinu Simpsonovih – njih već neko vreme „bije glas“ kako su popustili i kako nisu više smešni i zabavni kao ranije. Mišljenja fanova su podeljena – neki su stava da treba seriju završiti „dok je još uvek dobra“, neke zanima kako će izgledati poslednja epizoda, dok su neki nezadovoljni zbog toga što im se omiljena animirana serija završava (iako to nije zvanično potvrđeno).

Za sada, radnja se razvija tako da se zaista stiče iluzija da se na neki način privodi kraju. Da li se autori samo šale sa publikom na taj način i pokušavaju da vide reakcije ili zaista žele da prekinu emitovanje serije koja ih je proslavila, teško je reći. Do kraja sezone je ostalo samo još pet epizoda, tako da ćemo uskoro znati.

 

Foto: Glavni likovi iz South Parka. Izvor: ING

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top