You are here
Home > Društvo > Američka ambasada poslala sliku mačke u pidžami

Američka ambasada poslala sliku mačke u pidžami

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Australiji izvinula se u ponedjeljak zbog neobičnog diplomatskog propusta. Naime, ambasada je nepoznatom broju korisnika na mail poslala sliku mačke u pidžami kako jede kolače.

Mail je bio naslovljen sa „Sastanak“. Uz sliku mačke jedino što se mailu nalazilo bila je rečenica „mačka pidžama-džem“. Diplomat David Sundwall izjavio je za australske medije kako se radilo o grešci.

Prema njegovim riječima novi zaposlenici ambasade testirali su mail servis i greškom poslali mačku. Sundwall se i našalio još jednom isprikom: „Izvinjavamo se svima onima  koji su željeli prisustvovati „mačka pidžama-džem“ partiju, ali takvi događaji nalaze se izvan našeg područja djelovanja.“

Američki ambasador na Novom Zelandu Scott Brown nastavio je šalu na svom službenom twitter profilu: „Pomalo sam razočaran što je otkazano… Nikad nismo primili poziv!? Možda ćemo mi morati biti domaćini.“ Uz twitt ambasador Brown podijelio je sliku mačića okupljenih oko torte.

Očito su se diplomate dobro zabavile i nasmijale zbog ove greške. Kako je bilo onima koji su od službene institucije dobili takav mail, ne znamo.

Foto: Mačka u pidžami. Izvor: The Hill

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top