You are here
Home > Politika > Postoji li asfalt poslije izbora?

Postoji li asfalt poslije izbora?

Predizborna asfaltiranja ulica postala su već čuvena u našoj regiji. Na ovaj način lokalne vlasti za male pare „kupuju“ glasove. Pred svake izbore masovno se asfaltira i masovno se krpe rupe po putevima.

Predizborna asfaltiranja ušla su u viceve, meme, video uratke… Ukorijenila su se u sjećanja ljudi. Kao što se mnogi pitaju postoji li život poslije smrti, mi smo se zapitali postoji li asfalt i poslije izbora.

Tragali smo za odgovorom i zaključili da ipak postoji, doduše samo na jednom mjestu.

Lukavac je malena općina u blizini Tuzle opterećena mnoštvom ekoloških i komunalnih problema. U samom centru ovog gradića nalazi se cementara, preko puta nje fabrika sode, a samo malo dalje koksara i površinski kop uglja. Općina je dugo godina bila zapuštena.

Dolaskom novog načelnika Edina Delića stvari u Lukavcu su se počele mijenjati. Asfaltiranja, javna rasvjeta, širenje mreže centralnog grijanja, obnova mostova, šetališta, izletišta, održavanje kanala…

Jedno od čuda koja je Edin Delić uspio stvoriti je i asfalt poslije izbora. Tako je Herić Mirza na facebooku podijeli fotografiju novog asfalta uz opis: „Naučili smo na asfalt dan prije izbora, ali dan poslije izbora nismo. Respect Edin Delić“.

Tako se desilo i to čudo. Općina Lukavac asfaltirala je put dan nakon izbora. Načelnik Delić uredno se podijelio je ovu fotografiju na svom službenom profilu uz komentar: Nadam se da ćemo konačno prihvatiti da ja uopšte ne gledam na izbore u provodjenju javnih radova. Pratimo dalje radove do zime…. ne samo ovo.“

Možemo se samo nadati da će i druge lokalne zajednice početi asfaltirati po nekom planu, a da taj plan nije predizborni plan kako dobit što više glasova sa što tanjim asfaltom.

Foto: Postizborni asfalt u Lukavcu. Izvor: Facebook profil Herić Mirza

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top