You are here
Home > Kolumne > PROSTE DUŠE: Navlakuša

PROSTE DUŠE: Navlakuša

‘Ajd se ti danas ako možeš obrani od stalnih navlakuša! Nit’ TV smiješ upalit’ ev’ već’ ti lete u oči k’o muhe pred rudo.

Em ako si baš baš suicidno nastrojen i kreneš u pohode šopinga, navlakuša do navlakuše. ‘Oće dvije navlakuše da se pobiju za prevlast i uvale ti moderno potrebne proizvode. Onda te navlakuše nisu od jučer.

Eheeeee one stvorene umjetno i hibridno prije ihaha vremena i samo čekaju da ih se pusti s lanca i da te fino za debelu mesnatu pozadinu ćape, pa se ti slikaj (pardon selfiraj) kasnije.Čik kreni u trgovinu po kruh i mlijeko! Ti još nisi ni shvatio da ti fale ta dva produkta, a već duboko i podrobno smišljane navlakuše po kojekakvim laboratorijima izviruju na tebe i mame ti pažnju.

I tako ti naivno blesav i prost, uđeš u šlapama i ofucanoj trenerici, sa nekom žnj ružnom kesom. K’o fol na brzaka si uletio pokupiti to dvoje i kući bježat’. I ne shvatiš da te za guz ugrizlo, te da sad tim guzom misliš i očarano natrpaš još dva-tri “posebna ponuda” proizvoda!

Ideš kući, fićukaš, sve poskakuješ, praviš korake žabice. Jbte, kakva te je samo sreća ogrijala, kakvo si samo prosvjetljenje dobio, kakav se to orgazam po svim čulima razaljao!

Tvoj sivi, suhi, suhoparni dan je sad dugom premaljan. Tvoj život nije samo jadni gradski ofucani autobuščić redovne dosadne penzionerske zabačene zaboravljene prigradske linije. Ti si sad narastao do Kardašijan visina. Pepeljuga je opet procvjetala.

I tako uđeš u taj tvoj svijet iluzije. Dopustiš da te navlakuša navuče i presvuče, al samo po džepu. I samim tim postaneš korisnik, ovisnik, zarobljenik, rob, Gollum, ljudski crv.

Navlakušom se hvališ, navlakušu priželjkuješ, ona te stavlja na” društvenu ljestvicu”, ona te uzme.Nitko od nas nije operiran protiv navlakuša. Svima nam ih katkad uvale.

Navlače nas po trgovinama, po internetima, po izborima. Sami od sebe nekad pravimo navlakuše da uvalimo svoj ego imidž drugome. Da se fino prodamo.

I eto sad, tako nam je kako nam je. Ovaj svijet pokreće filozofija navlakuša. Što ti ja više prodam muda pod bubrege to ću veću moć imati.

Zamisli samo svijet bez navlakuša! Zamisli da nema laži! Zamisli samo!

Foto: Video nvlakuše Izvor: TPortal

 

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top