You are here
Home > Kolumne > Kako da pravnu državu grade oni koji su oblijepili državu nelegalnim plakatima?

Kako da pravnu državu grade oni koji su oblijepili državu nelegalnim plakatima?

Član Naše stranke, Omer Berbić, na svom facebook profilu primijetio je jednu jedinstvenu pojavu. Naše političke stranke žele voditi državu, a nisu u stanju poštovati ni zakone i odluke o lijepljenju plakata. Lijepe ih i legalno i nelegalno. Njegov status prenosimo u cjelosti:

“Mene lično bi bilo sramota da sam na njihovom mjestu. Tolika doza apsurda i cinizma se može primijetiti samo u najkreativnijim bosanskim vicevima o Husi i Hasi, Muji i Sulji, Loleku i Boleku.

Slati poruke o poštovanju države, gradnji sistema i pridržavanju zakona, a onda oblijepiti čitavu državu nelegalnim posterima se može samo primijetiti kod nas i to redovno prve nedjelje u Oktobru svake dvije godine.

Okrenite se oko sebe, svaki poster koji je na drvetu, privatnoj ogradi, billboard koji je niknuo preko noći a nije prijavljen nadležnim službama, kartonske nakaze po banderama i ko zna šta još. Sve su to nelegalne aktivnosti stranaka, partija, pokreta koje tobože žele da poštuju zakone, ali eto samo ovaj mjesec se neće pridržavati zakona.

Onda se svi čudimo kada vidimo da tendere, poticaje i ko zna šta redovno dobijaju firme na nelegalne načine. Onda se svi čudimo kada se zapošljavaju podobni a ne sposobni, te kada na mjesta direktora dođu ljudi koji ne obavljaju svoj posao kako bi trebalo.

Elem, imate još petnaestak dana, odaberite da li dati svoj glas ovim i ovakvima ili se barem potruditi da se novima da šansa. Onima kojima je zakon svetinja, te onima koji ne krše niti za vrijeme izborne kampanje niti će ga kršiti poslije pa kako god da prođu.

Zajedno i tačka.”

Foto: Omer Berbić. Izvor: Facebook

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top