You are here
Home > Politika > Games of Predsjedništvo- Stannis Bećirović

Games of Predsjedništvo- Stannis Bećirović

Početak predizborne kampanje u Bosni i Hercegovini donio nam je dosta, najblaže rečeno, zanimljivih stvari. Već smo analizirali kampanje Boriše Falatara na traktoru, turiste Mirsada Hadžikadića i SNSD-a Milorad Dodik koji svečano otvara lijepljenje plakata. Došlo je vrijeme da kažemo poneku i o kampanji Denisa Bećirovića.

Sve u svemu, Denis Bećirović ima uobičajenu kampanju. Nije to socijalistička kampanja kako bi se očekivalo, ali je uobičajena. Ono što nije nimalo obično u kampanji je naslovnica njegovog službenog facebook profila. Bećirović je uz fotografiju sebe na naslovnicu dodao i muziku.

Jedini je problem što ta muzika zvuči kao da je došla iz Game of thrones. Ili u najboljem slučaju iz neke dobre kompjuterske igre. Poprilično mistična i junačka melodija. Lako se zamisli Bećirovića kako na čelu konjice, sa zlatnim plaštom i mačem, juriša na neprijateljsku pješadiju.

S takvom muzikom, Bećirović podsjeća na Stannisa Baratheona iz Game of thrones. Ima i drugih sličnosti. I Stannis i Bećirović s jednakim žarom i sjajem u očima govore o pobjedi. Jedan o tronu, drugi o predsjedništvu. Čak im je i stil govora sličan. Ne viču, a opet pričaju jasno i glasno. Na neki čudan način ljudi slijepo vjeruju u Bećirovića kao što su pristalice vjerovale u Stannisa. Kako su Stannisa gledali kao „Obećanog princa“, mnogi tako gledaju i Bećirovića. Obojica imaju jednaku dozu odlučnosti. Osim toga, dok govore i jedan i drugi se jako rijetko smiju.

Samo, onda ga ispadne da je Nermin Nikšić Melisandra. Kako je Melisandra obećanjima o tronu i vizijama o pobjedi potakla Stannisa da uđe u Game of thrones, Nikšić je obećanjima i vizijama pobjeda potakao Bećirovića da uđe u Game of Predsjedništvo. Da li će i rezultat biti isti, vidjet ćemo uskoro. Vjerojatno neće jer bi po svemu sudeći Denis Bećirović trebao pobijediti. Kakav će vladar biti Stannis Bećirović, to ćemo tek gledati 4 naredne godine.

Foto: Stannis Baratheon i Denis Bećirović

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top