You are here
Home > Politika > Sretna nam kampanja i neka nam je Bog na pomoći

Sretna nam kampanja i neka nam je Bog na pomoći

Danas je svečano u Bosni i Hercegovini puštena u rad najnovija predizborna kampanja. I koga politika apsolutno ne zanima, kampanja će ga zanimati. Htio ne htio. Od kampanje se pobjeći ne može. Odmah su na facebooku počele iskakati nasmijane glave političara sa smiješnim sloganima.

Dobro, nisu slogani sami od sebe smiješni. Smiješno je ko ih nudi i nakon čega ih nudi. U kampanji je odjednom apsolutno sve moguće. Nakon 4 godine priče kako su drugi krivi i kako se ništa ne može, odjednom sve može. Ma svaki i svaka će čudesa napraviti. Facebook stranice kandidata analiziraju sve i svašta, nude rješenja za sve i svašta. Svaki kandidat je pravi mali nobelovac- sve zna i uvijek je upravu.

Mjesec dana kampanje tradicionalno će biti mjesec čuda i čudesa. Šta će sve naobećavati, Europska Unija bi bila premala da to sve provede. Kad sabereš, svi zajedno obećaju više radnih mjesta nego što ima stanovnika.

Valja to sve preživjeti i izdržati. Pravit se da ne vidiš kad iskaču sa svih strana. I ne samo to. Brzo će se oni krenuti smiješiti i sa plakata, izvirati iz poštanskih sandučića, presretati po ulicama, dolaziti na vrata. Što Stjepan Mesić jednom reče, samo još iz pašteta nisu počeli iskakati. Mada kod nas ni to nije isključeno. I kako sad da se čovjek ne nervira i ne uzima to za lično kad na sve strane gluposti sluša?

U predizbornoj kampanji i ko ne vjeruje u Boga govori „Bože sačuvaj“ kad vidi šta se sve nudi i kakvi su sve ljudi kandidati.

Foto: Utrka ovaca. Izvor: barleylands News

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top