You are here
Home > Politika > Šta to izvodi Boriša Falatar?

Šta to izvodi Boriša Falatar?

Boriša Falatar, kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, svakako je osvježenje na BH političkoj sceni. Za standarde BH političke scene radi se o mladom čovjeku koji iza sebe ima 43. godine. Mladalački izgled gospodina Falatara svakako pridonosi ovom općem dojmu. Glasači često Falatara nazivaju „momak“.

Ovaj „momak“ iza sebe ima uglednu karijeru. Falatar je diplomirao na Američkom univerzitetu u Parizu i magistrirao na Londonskoj ekonomskoj školi. Kao 17-godišnjak radio je kao humanitarac radio amater u opkoljenom Sarajevu. Pridružio se međunarodnim humanitarnim snagama i Međunarodnom komitetu Crvenog križa. Kao humanitarni radnik i pregovarač radio je na povratku otete djece u Angoli.

Boriša Falatar je mladolik čovjek, u elegantnom odijelu, odmjerenog govora bez vike i prazne priče. Njegova kampanja započela je porukama o dovođenju informatičkih kompanija u BiH i napretku prema Europi. BH javnost ga je doživjela kao sposobnog mladog gospodina, naprednog mladog čovjeka s međunarodnim vezama. I onda se Boriša Falatar popne na traktor i uzme hidrauličku bušilicu.

I dalje u odijelu, u finim cipelama, sa satom na ruci, umjeren i blag kakav jest, Boriša Falatar slika se na traktoru i objavi video kako hidrauličkom bušilicom, sav izvijen, otkida beton i praši oko sebe. Namjera ovih spotova je jasna- prikazati Borišu Falatara kao čovjeka iz naroda. Jedini je problem što Boriša Falatar nije čovjek iz naroda. Boriša Falatar jeste humanitarac, možda jeste sposoban, možda je čak i socijalist, ali čovjek iz naroda nije.

Do kampanje Boriša Falatar vjerojatno nije imao radnog iskustva ni sa hidrauličkom bušilicom ni sa traktorom. I ako jeste, ne ostavlja dojam da jeste. Izgleda i ponaša se kao umjereni blagi gradski momak, a ne seljak s traktora ili radnik s bušilicom. I zašto bi to uopće bilo loše?

Kampanja Boriše Falatara napravila je veliku grešku s pokušajem prikazivanja Falatara kao seljaka s traktorom i radnika s bušilicom. Ovakve scene više izazivaju smijeh nego što ostavljaju pozitivan dojam. Jednostavno taj čovjek nije to i vidi se da glumi. BH političkoj sceni potreban je novi mlad čovjek, gradski čovjek, čovjek blagog govora, s pristojnim manirima, gospodin čovjek. Mjesta seljačina u odijelima su odavno popunjena. Ne mislimo na seljake, ljude sa sela, nego na seljačine po ponašanju. Najblaže rečeno, većina BH političara se ne zna ponašati civlizirano i pristojno. Boriša Falatar zna i treba to iskoristiti.

 

Foto: Boriša Falatar na traktoru. Izvor: Facebook stranica Boriša Falatar

1
Dodajte komentar

1 Komentari
0 Odgovori
0 Pratioci
 
Komentar sa najviše odgovora
Najaktuelnija diskusija
0 Autori komentara
  Pretplati se  
najnoviji najstariji sa najviše glasova
Isključi obavijesti

[…] Hercegovini donio nam je dosta, najblaže rečeno, zanimljivih stvari. Već smo analizirali kampanje Boriše Falatara na traktoru, turiste Mirsada Hadžikadića i SNSD-a Milorad Dodik koji svečano otvara lijepljenje plakata. […]

Top