You are here
Home > Nauka > Gradovi i arhitektura > U Rimu izgrađene plaže bez vode

U Rimu izgrađene plaže bez vode

Izgradnja plaže u cetru grada nije ideja samo Tuzle i Pariza. Projekt izgradnje plaže u samom centru grada pokrenula je i rimska gradonačelnica Virginia Raggi, inače članica kontroverznog Pokreta 5 zvjezdica. Međutim, plaže izgrađene u Rimu imaju jedan veliki nedostatak. Na plažama nema vode za kupanje. Tako su stanovnici Rima dobili plažu, ali ne i vodu za kupanje uz tu plažu.

Po ideji nove gradonačelnice, nekoliko lokacija uz rimsku rijeku Tiber pretvoreno je u plaže. Nove plaže su očišćene, izgrađeni su pristupni putevi, nasut pijesak, postavljeni suncobrani, igrališta za odbojku, automati za sokove i grickalice kao i svi drugi sadržaji koje treba imati jedna pristojna plaža. Nove rimske plaže zamišljene su kao mjesta za opuštanje i odmor stanovnika ove metropole u kojoj živi više od 4,3 milijuna ljudi.

I tuzlanska rijeka Jala i pariška rijeka Sena previše su zagađene za kupanje. Previše je zagađena i rimska rijeka Tiber. Zato su u Tuzli izgrađena slana Panonska jezera, a u Parizu bazeni uz Senu.U Rimu nije izgrađeno ništa. Grad je dobio plažu bez vode.

Nove rimske plaže su umjesto simbola naprednog upravljanja gradom postale simbol nezadovoljstva gradonačelnicom. Stanovnici Rima počeli su zbijati šale s plažama proglašavajući ih najboljim poklonom najmnogobrojnijim stanovnicima uz Tiber- štakorima. Plaže zamišljene kao povratak stanovnika Tiberu tako su mogle biti postavljene i na bilo kojem parkiralištu jer s Tiberom nemaju nikakve veze.

Ipak nisu svi stanovnici tako negativni prema novim plažama. Nove rimske plaže bez vode dobro su došle svima onima koji se ionako nisu namjeravali kupati na plažama. Na kraju umjesto mase rimljana, na plažama uživaju poneki penzioner ili majka s djetetom koje se zadovoljno igra u pijesku. Za kupanje na novim plažama rimljani će morati pričekati neka nova vremena.

Foto: Rimske plaže bez vode. Izvor: Wanted in Rome

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top