You are here
Home > Društvo > Poštovanjem ćemo se boriti protiv uvreda

Poštovanjem ćemo se boriti protiv uvreda

Poštovani čitatelji, prije svega želimo vam se zahvaliti na vašoj podršci. Bez vas naše pisanje ne bi imalo smisla. Tu smo zbog vas. Poštujemo svakog našeg čitatelja. Zahvalni smo vam za svaki vaš komentar jer iz svakog komentara i mi nešto naučimo.

Jedan od naših prvih tekstova, „Bivša Aleja Alije Izetbegovića u Tuzli“ izazvao je jako puno komentara naših čitatelja. Dio čitatelja podržao je naziv Aleja Alije Izetbegovića, dok je dio bio više sklon nazivu Oktobarska ulica. Neki naši čitatelji iznijeli su i svoje prijedloge kako bi se spomenuta ulica trebala zvati.

Međutim, dio naših čitatelja izašao je iz okvira pristojne komunikacije. Mi uvijek podržavamo pravo na mišljenje. Čak i ako je ono pogrešno. Čak i ako se s tim mišljenjem možda i ne slažemo. Naš i vaš portal Zrno soli i jeste zamišljen kao mjesto razmjene mišljenja. To što se mišljenja razlikuju nije neka greška. Želimo potaknuti razgovor. Ono što ne podržavamo su uvrede. Dio čitatelja pokušao je vrijeđati druge čitatelje. Takve komentare prisiljeni smo ukloniti. Ne želimo da Zrno soli postane jedan od mnogih portala na kojima se čitatelji vrijeđaju.

Komentare koji vrijeđaju sam portal kao takav ne želimo uklanjati. Svako ima pravo na mišljenje da naš portal nije dovoljno dobar. Iz svakog komentara pokušavamo izvući činjenice koje bi naš portal učinile još boljim. Svakog našeg poštovanog čitatelja koji smatra kako iznosimo neistine zamolit ćemo da nam ukaže koje neistine kako bismo podatke još jednom provjerili. Svaka činjenica u našim člancima ima izvor. Ukoliko smo pogriješili, grešku ćemo ispraviti čim je primijetimo.

Ono za što se ne želimo opravdavati jesu mišljenja i stavovi naših autora. Svaki autor ima puno pravo na svoje mišljenje, dok god je to mišljenje u skladu s činjenicama. Kako bismo to postigli, nećemo tolerirati netoleranciju. Želimo toleranciju slobode mišljenja. Svi naši poštovani čitatelji koji se ne slažu s nama imaju našu punu podršku da se ne slažu. Međutim, kako bismo održali toleranciju na našem portalu moramo se boriti protiv netolerancije. Komentare koji pozivaju na mržnju i progone ne možemo tolerirati. Ako dopustimo netoleranciju, to nam neće donijeti više tolerancije. Upravo suprotno. Netolerancije će ugušiti toleranciju.

Zrno soli i dalje će ostati mjesto razmjene mišljenja i razgovora. Upravo iz poštovanja prema svim našim čitateljima, čak i onima koji se s nama ne slažu, moramo omogućiti normalan i pristojan razgovor. Prisiljeni smo uklanjati sve one komentare koji razgovor onemogućavaju. Vrijeđanje, pozivanje na progone i širenje bilo kojeg oblika mržnje ne možemo dopustiti, bez obzira od koga dolaze. Različito mišljenje i drugačije stavove uvijek ćemo podržavati. Zajedno s vama nastavljamo dalje.

S poštovanjem,

Urednički tim vašeg Zrna soli.

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top