You are here
Home > Društvo > I seks između dva muškarca je seks

I seks između dva muškarca je seks

Birtanske dnevne novine The Independent (Nezavisni) objavile su na svom portalu 27. augusta oko ponoći poprilično plitak i „žut“ članak pod naslovom- Evo šta se dogodi vašem tijelu kada prestanete imati seks. Ono što je ovaj članak učinilo neobičnim je njegova naslovna fotografije. The Independent je kao naslovnicu članka o seksu postavio sliku dva muškarca kako zagrljeni leže u krevetu i zaljubljeno se gledaju.

Odgovor na pitanje iz naslova što se dogodi kada prestanete imati seks najlakše je dati riječju ništa. Sam članak tako zapravo ne govori gotovo ništa. Ono što iz članka govori je njegova naslovnica. Prikazivanje seksa u javnom prostoru gotovo isključivo veže se za muškarca i ženu. Naslovnice članaka koji govore općenito o seksu prikazat će fotografiju muškarca i žene.

U reklamama ako se želi prikazati nešto sexy, bit će prikazani muškarac i žena. U filmovima se gotovo isključivo seksaju samo muškarci i žene, dok je homoseksualni lik, ako ga i ima, prikazan kao karikatura. Gotovo je nemoguće pronaći ilustracija seksa, a da nije vezana za muškarca i ženu. Osim naravno na gay stranicama.

Koliko god možda nekome i smetalo i šta god neko mislio o seksu između dva muškarca ili dvije žene, činjenica je da se i homoseksualci seksaju. I uživaju u seksu kao i svi drugi. The Independent je među prvima prihvatio ovu stvarnost. Na zapadu, a kamoli kod nas, gotovo se nikako u javnom prostoru pod seks ne ubraja i homoseksualni seks. Koliko god homoseksualne zajednice bile prihvaćene u pojedinim državama, ipak se suočavaju sa svjesnom i nesvjesnom diskriminacijom. To da se nikada ne prikazuje pod pojmom seks odnos između homoseksualnih osoba samo je jedan od primjera.

Članak iz The Independenta među prvima je pod pojam seks stavio i homoseksualni seks. Da li se radi o namjernom marketinškom potezu ili zabavi za urednika u noćnoj smjeni teško je reći. Bilo kako bilo, reakcije čitatelja nisu pozitivne. Od oko 500 komentara na facebooku, malo ih je koji odobravaju ovu promjenu. Ono što se ne može zanemariti je činjenica kako je The Independent ipak pokrenuo raspravu o prikazivanju seksa u javnom prostoru.

Ostaje vidjeti koliko će vremena trebati da se i u domaćim medijima prihvati realnost kako se i homoseksualci seksaju.

 

Foto: Naslovnica članka na The Independentu

Dodajte komentar

  Pretplati se  
Isključi obavijesti
Top